گریپ فروت
گریپ فروت ،گریپ فروت را کی بخوریم،گریپ فروت و فشار خون،گریپ فروت و دیابت،گریپ فروت را چگونه بخوریم،گریپ فروت به انگلیسی،گریپ فروت و لاغری،گریپ فروت در بارداری،گریپ فروت و سرماخوردگی،گریپ فروت و قند خون،گریپ فروت کی بخوریم،گریپ فروت و فشار خون بالا
به گزارش سایت جسارت
گریپ فروت از خانواده مرکبات است.جالب است بدانید که سرشار از ویتامین C و
پتاسیم می باشد.و در واقع منبعی غنی از فولات، آهن، کلسیم و سایر مواد
معدنی می باشد.بهتر است بدانید که انواع سرخ و صورتی آن سرشار از بتاکاروتن
است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می نماید.لازم به ذکر است که فیبر
گیاهی اش فراوان، ولی مقدار کالری اش جزئی می باشد..ممکن است در افراد حساس
به مرکبات، واکنش حساسیت زا ایجاد نماید. گریپ فروت، میوه ای توپر، خوش طعم و مغذی و خوشمزه است.
گریپ فروت را کی بخوریم
گریپفروت دارای خاصیت چربیسوزی است و افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند، میتوانند نصف لیوان از آب طبیعی این میوه را حدود 30 دقیقه قبل از صرف وعدههای اصلی غذاییشان مصرف کنند.گریپفروت دارای خاصیت چربیسوزی است و افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند، میتوانند نصف لیوان از آب طبیعی این میوه را حدود 30 دقیقه قبل از صرف وعدههای اصلی غذاییشان مصرف کنند. از آنجا که نوشیدن آب گریپفروت باعث افزایش شادابی و تمرکز میشود، بد نیست که آن را در وعده صبحانه خود بگنجانید. مصرف نصف لیوان آب گریپفروت بعد از غذا هم به هضم بهتر مواد غذایی و پیشگیری از احساس پُری سر دل کمک میکند. البته از آنجایی که امکان تداخل دارویی با مصرف گریپفروت وجود دارد، بهتر است اگر داروی خاصی مصرف میکنید یا در دوران بارداری و شیردهی هستید، با مشورت پزشک خود این میوه را در برنامه غذاییتان بگنجانید.
گریپ فروت و فشار خون
گریپ فروت میوهای از خانواده سیتروسها و سرشار از ویتامین C است. تنها میوهای از این خانواده که حداقل نیمی از نیاز روزانه شما به این ویتامین را برطرف میکند. همچنین حاوی بیوفلاونوئیدهای سیتروس است که عملکرد قوی آنتیاکسدانتی و ضدالتهابی دارند. این آنتیاکسیدانتها به محافظت از دیواره سرخرگها« شریانها »، از سخت شدن و انسداد « تصلب شرایین » کمک میکنند. تصلب شرایین عاملی کلیدی در افزایش فشارخون در سنین بالاتر است. گریپ فروت به عنوان منبعی از پتاسیم، به تخلیه سدیم از طریق کلیهها کمک میکند که باعث کاهش احتباس مایعات دربدن شده و فشارخون را کاهش میدهد. گریپ فروت به عنوان منبعی از پتاسیم، به تخلیه سدیم از طریق کلیهها کمک میکند که باعث کاهش احتباس مایعات دربدن شده و فشارخون را کاهش میدهد. مثلا مشاهده شد افرادی که فشارخون بالا، بهطور متوسط ۲/۱۴روی ۹/۸ سانتیمتر جیوه دارند، با نوشیدن روزانه ۵۰۰ میلیلیتر از آبمیوه سوییتی، فشار خونشان طی ۵ هفته به ۶/۱۳ روی ۱/۸ رسید. سوییتی میوهای حاصل از پیوند گریپ فروت با پامِلو،است که هر دو از خانواده سیتروسها هستند. این میوه شیرین و بدون دانه میباشد، ظاهرش شبیه گریپ فروت بوده و به آن اوروبلانکو « طلای سفید » نیز میگویند.
خواص گریپ فروت
لازم به ذکر است که اگر آب پرتقال یا گریپ فروت را با هم در آمیزیم، نوشابه ی نیروبخشی پدید می آید که نیاز به شیرین کردن نخواهد داشت.در واقع به موجب برنامه های رژیم غذایی که طی سال ها از سوی سازمان نظارت بر مواد غذایی و دارویی آمریکا(FDA) تنظیم یافته، مشخص شده است که گریپ فروت از قدرت بی نظیری برای سوزاندن و از بین بردن چربی ها برخوردار می باشد.بهتر است بدانید که میوه ی گریپ فروت، اشتها را تقویت می نمایند.گفتنی است که گریپ فروت، عمل هضم را آسان می کند و ترشح شیره ی معدی و کیسه ی صفرا را سرعت می بخشد. بدنیست بدانید که گریپ فروت دارای ویتامین C و بیوفلاوونوئید است. این ها در حفظ سلامت قلب و عروق بدن مؤثرهستند.بهتر است بداتید که گریپ فروت به تولید قند و مواد حیاتی مورد نیاز بدن کمک می نماید.لازم به ذکر است که گریپ فروت، میوه ای خنک است و عطش را رفع می کند.در واقع گریپ فروت، علاوه بر مواد معدنی (آهن و کلسیم) دارای ویتامین های B3 ,B2 ,B1,A می باشد.این میوه پرخاصیت را مصرف کنید.
گریپ فروت و دیابت
آب گریپفروت به اندازهی داروهایی مانند متفورمین که برای کاهش قند خون مصرف میشود موثر است. حتماً میدانید که مصرف میوهها و سبزیجات تازه برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو موثر است؛ اما بهتر است بدانید که نتایج یک پژوهش جدید نشان داده است که از بین این میوهها گریپفروت نقش موثری در مقابله با این بیماری دارد. محققان دانشگاه Berkeley(در کالیفرنیا) به این نتیجه رسیدهاند که آب گریپفروت به اندازهی داروی اصلی دیابتیها یعنی همان متفورمین برای کاهش قند خون موثر عمل میکند.در طی این پژوهش محققان آمریکایی موشهای آزمایشگاهی را به سه دسته تقسیمبندی کرده و آنها را با آبمیوههای متعدد تغذیه کردند: گروه اول با آب قند، گروه دوم با آب گریپفروت و گروه سوم با ترکیب آب و متفورمین تغذیه شدند. قبل از شروع این دوره همهی موشها رژیمی سرشار از چربی داشتهاند. محققان مشاهده کردند موشهایی که آب گریپفروت دریافت کردن در مقایسه با موشهایی که آب قند خوردهاند 18 درصد وزن بیشتر لاغر شدهاند و میزان قند خون آنها نیز به میزان 13 تا 17 درصد کاهش پیدا کرده است. تعجب محققان از این بوده است که تأثیر آب گریپفروت روی میزان قند خون به اندازهی تأثیر آب و متفورمین (موشهای گروه سه) بوده است. البته مشکل اینجاست که لازم است که روزانه 4 لیوان بزرگ آب گریپفروت مصرف شود تا به اندازهی دارو موثر عمل کند. البته این مسئله مانع از کار محققان نشده است. هم اکنون این محققان در حال بررسی تأثیر میزان کمتری از این نوشیدنی روی میزان قند خون هستند. در نتیجه شما میتوانید برای کنترل هر چه بیشتر قند خونتان با مشورت با پزشک خود از این میوه نیز بهرهمند شوید.
گریپ فروت را چگونه بخوریم
گریپ فروت را اول بشویید، بعد ببرید. اگر گریپ فروت را با پوست تعارف می کنید، آن را از پهنا نصف کنید. قاشق مخصوص گریپ فروت را که سرش دندانه دندانه باشد، به کار گیرید تا تکه های میوه را در آورد به علاوه برای آماده ساختن میوه از کارد تیز پوست کنی یا کارد قوس دار مخصوص گریپ فروت استفاده کنید، به این ترتیب که آن را بین هر قسمت گوشت میوه و غشا ‹‹دیواره ها›› فرو برید. همچنین می توانید گریپ فروت را مثل پرتقال پوست بگیرید، برای این منظور از دستان خود استفاده کرده یا پوست میوه را با کارد تیزی در آورید، سپس تکه ای از پوست را از بالای میوه ببرید، آن گاه تکه ها را رو به پایین و دور میوه پوست بگیرید یا پوست را مثل پوست سیب به صورت مارپیچ در آورید. پس از آن قاچ ها را با دستانتان جدا کنید و در صورت لزوم غشاها را از هر قسمت بیرون آورید
گریپ فروت و لاغری
ه طور میانگین هر گریپ فروت حدود ۲۲۶ گرم آب و حدود ۱۰۰ کالری دارد. سعی کنید ۲۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی آب گریپفروت بنوشید تا کمک موثری برای کاهش وزنتان باشد. مصرف این نوشیدنی باعث میشود اشتهای کمتری برای خوردن غذا داشته باشید و در نتیجه کمتر بخورید و لاغر شوید. حتی یک لیوان کوچک هم میتواند کارساز باشد اما باید در نظر داشته باشید تنها مصرف گریپ فروت نمیتواند باعث کاهش وزنتان شود. برای لاغر شدن، شما نیاز دارید کالری کمتری نسبت به نیاز روزانهتان دریافت کنید و چربی بیشتری بسوزانید. اما با قرار دادن گریپفروت در یک رژیم غذایی مناسب و سالم میتوانید سریعتر به هدف نهاییتان دست پیدا کنید. ویتامین C درون گریپ فروت یکی دیگر از فاکتورهای موثر و مورد توجه برای استفاده ابزاری از این میوه خوشمزه به منظور لاغری است. با انجام تحقیقات بسیاری در این زمینه نهایتا مشخص شد، گریپ فروت میزان انسولین بدن را کاهش میدهد، آن هم نه به مقدار زیادی بلکه به میزان اندکی. اما همین تغییر اندک میزان انسولین هم باعث میشود بدن شکر و چربی زیادی در خود ذخیره نکند و شما چاق نشوید.
گریپ فروت در بارداری
مصرف گریپ فروت میتواند فشارخون بارداری را کاهش داده و از زایمان زودرس جلوگیری کند۳ بار مصرف آن در هفته برای خانم باردار مشکلی ایجاد نمیکند. البته بهتر است خانم های باردار آب این میوه را بگیرند و آن را پس از کمی شیرین کردن با عسل یا شیره خرما میل کنند تا دچار افت فشار خون نشوند. تغذیه شاید یکی از مهمترین بخشهای بارداری باشد – نه تنها برای اینکه شما از بدن خودتان مراقبت می کنید بلکه به این دلیل که هرچه می خورید روی بچه اتان هم اثر می گذارد. به همین دلیل بسیار مهم است که خانمها رژیم غذایی متشکل از چربیهای سالم، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی را دنبال کنند. اما غذاها و میوه هایی هستند که شما باید در دوران بارداری به طور مداوم میل کنید: یکی از آنها گریپ فروت است. این میوه در حالیکه کالری کمی دارد سرشار از مواد مغذی است که می تواند برای شما و نوزادتان فواید سلامتی زیادی به همراه داشته باشد.
گریپ فروت در سرماخوردگی
همانطور که می دانید، فصل، فصل سرما و سرماخوردگی است و یکی از راه های تقویت سیستم ایمنی بدن برای بهبود سریع تر سرماخوردگی و حتی پیشگیری از ابتلا به آن، مصرف خوراکی ها و میوه های سرشار از ویتامین C است. خوشبختانه گریپ فروت هم مانند پرتقال و لیمو شیرین، یکی از میوه های در دسترس در فصل های پاییز و زمستان و همچنین سرشار از ویتامین C است. این میوه می تواند گزینه مناسبی برای افراد سرماخورده باشد و تداخل دارویی بین مصرف آن و داروهای سرماخوردگی وجود ندارد. البته مصرف این میوه پرخاصیت، با برخی داروها از جمله داروهای کاهنده چربی خون، برخی آنتی هیستامین ها، داروهای کاهنده فشار خون، داروهای آسم، برخی داروهای اعصاب و روان و داروهای ضد سرطان تداخل دارد. البته این تداخل باعث نمی شود مصرف آن را به طور کامل ممنوع کنیم. افرادی که این داروها را مصرف می کنند و تمایل به مصرف گریپ فروت هم دارند، می توانند آن را با فاصله مناسبی از مصرف دارو میل کنند. این فاصله زمانی می تواند حدود ۲۴ ساعت باشد. در این صورت دیگر نگرانی خاصی در مورد تداخل دارویی و تشدید یا خنثی شدن اثر داروها توسط گریپ فروت هم وجود نخواهد داشت.
گریپ فروت و قند خون
مصرف روزانهی گریپ فروت یکی از توصیههای انجمن دیابت آمریکا برای افراد مبتلا به دیابت است. این میوه سرشار از فیبرِ محلول و ویتامین C است و شاخص گلیسمی بسیار پایین حدود 25 دارد. علاوه بر این شامل فلانوئید است که سبب افزایش حساسیت بدن به انسولین میشود و به حفظ وزن بدن کمک میکند که عامل بسیار مهمی برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت است. مصرف نیمی از یک گریپفروت بزرگ (تقریبا سه چهارم فنجان) بطور روزانه به کنترل قندخون کمک میکند. گریپ فروت باید بطور کامل خورده شود، آب گیری آن باعث از بین رفتن خواص آن میشود.
مضرات گریپ فروت
گریپ فروت را نباید بهمراه تعدادی از داروها خورد زیرا اثر آنها را چند برابر می کند مثلا کسیکه داروی فشار خون مصرف می کند اگر آنرا با گریپ فروت بخورد اثر دارو زیادتر شده و شخص فشار خونش بشدت پائین می آید و خطرناک است. کسانی که سیزاپراید،داروهای ضد کلسترول استاتینی،سرترالین و بوسپیرون مصرف میکنند. با توجه به تداخل این داروها با آب گریپفروت، لازم است از مصرف آب گریپفروت بپرهیزند. مصرف همزمان آب گریپفروت با داروهای ضد چربی خون مثل لواستاتین و آتروواستاتین، تداخل ایجاد میکند. مصرف همزمان داروی معروف و پرمصرف لواستاتین با آب گریپفروت (۳ بار در روز و هر بار ۲ لیوان )، تاثیر این دارو را تا ۱۵ برابر افزایش میدهد. آب گریپفروت با گروهی از داروهای اعصاب نیز تداخل اثر دارد.بیمارانی که هر یک از سه داروی دیازپام، تربازولام و میدازولام در رژیم دارویی آنهاست، از مصرف هم زمان آب گریپفروت با این داروها،خودداری کنند. کلومیپرامین یک داروی ضد افسردگی است که در درمان اختلال وسواس نیز کاربرد دارد. تجربه نشان داده که مصرف هم زمان آب گریپفروت با این دارو نیز موجب افزایش اثرات دارو میشود. کاربامازپین یک داروی ضد تشنج معروف و پرمصرف است که در درمان صرع استفاده میشود و چنانچه همزمان با یک لیوان بزرگ (۳۰۰ میلی لیتر) آب گریپفروت تازه مصرف شود، تاثیر آن حدود ۴۰ درصد افزایش مییابد. کاربامازپین از جمله داروهایی است که مصرف مقادیر بیش از حد مورد نیاز آن (حتی در مقادیر کم) موجب بروز عوارض جانبی ناشی از مسمومیت را باعث میشود. بنابراین مصرف همزمان آن با آب گریپ فروت ممنوع است.گریپفروت بر تاثیر پروژسترون خوراکی موجود در قرصهای پیشگیری از بارداری نیز تاثیر میگذارد و در مصرف توام آن با آب گریپ فروت غلظت خونی آن افزایش مییابد. داروهای ذکر شده تنها تعدادی از داروهایی است که مصرف همزمان آنها با گریپ فروت مشکل آفرین میشود.در حدود ۵۰ قلم دارو هستند که چنین حالتی دارند.با توجه به این مساله به بیماران توصیه میشود که در زمان مصرف دارو از خوردن آب گریپ فروت خودداری کنند یا با سوال از پزشک یا داروساز از عدم تداخل دارویی مطمئن شوند. توجه داشته باشید حتی اگر داروی مصرفی شما با گریپ فروت تداخل داشته باشد تنظیم میزان دارو، قطعا باید توسط پزشک صورت بگیرد.
رژیم گریپ فروت
خوردن آب گریپ فروت و یا گریپ فروت قبل از صبحانه، نهار و شام. از کربوهیدرات های فرآوری شده، قندی، نمکی پرهیز کنید. غذاهای سرشار از فیبر، کم کالری و غذاهای مقوی مصرف کنید. اسنک یا نوشیدنی های ناسالم نخورید. پروتئین بیشتری را مصرف و از غذاها با کلسترول بالا اجتناب کنید. چربی های سالم بخورید. آب و مایعات بنوشید تا خود را مرطوب نگه دارید. این رژیم غذایی را بیش از 10 روز دنبال نکنید.
آب گریپ فروت
انجمن دیابت امریکا مصرف آب گریپفروت بدون شکر را برای بیماران دیابتی، به خصوص دیابت نوع ۲ توصیه میکند. آب گریپفروت بدون شکر دارای شاخص گلیسمی پایینی است بنابراین سطح قند خون طبیعی را حفظ میکند. آب گریپفروت بدون شکر افزوده باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان معده، روده، مثانه، سینه و سرطانهای نازوفارنژیال میشود.با نوشیدن آب گریپفروت بدون شکر به طور روزانه، میتوانیم خطر ابتلا به سنگ کلیهی اگزالات کلسیمی را کاهش دهیم. از آنجایی که آب گریپفروت بدون شکر سرشار از ویتامین C است، برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید محسوب میشود.آب گریپفروت بدون شکر همچنین از بالا رفتن فشار خون جلوگیری میکند، اختلالی که در اثر آن فشار خون ما بیش از ۱۴۰ میلیمتر جیوه است.یک مطالعه که در سال ۲۰۱۲ در ژورنال انجمن قلب امریکا منتشر شد، نشان داد که مصرف فراوان میوههای خانوادهی مرکبات، به خصوص پرتقال و گریپفروت، میتواند خطر سکتهی مغزی ایسکمیک را کاهش دهد.فایدهی دیگر آب گریپفروت بدون شکر برای سلامتی این است که میتواند LDL (کلسترول بد) و تریگلیسیرید را نیز کاهش بدهد.ویتامین C در بدن افراد مبتلا به آسم به میزان قابلتوجهی پایینتر است. خطر ابتلا به آسم در افرادی که میزان بالایی از مواد مغذی از جمله ویتامین C موجود در گریپ فروت و دیگر میوهها و سبزیجات را دریافت میکنند، کمتر است.گریپفروت به لحاظ تاثیری که برای هیدراته کردن بدن دارد درست بعد از هندوانه قرار میگیرد، چرا که این میوه از ۹۱ درصد آب تشکیل شدهاست.گریپفروت با توجه به فیبر و آب فراوانی که دارد، میتواند به جلوگیری از یبوست کمک کند و نظم فرآیند دفع را بهبود دهد.
خوردن گریپ فروت ناشتا
گریپ فروت قدرت بینظیری در سوزاندن و از بین بردن چربیها دارد. برپایه این خبر ، خوردن گریپ فروت به صورت ناشتا باعث شکسته شدن پیوند بین چربی ها ودرنهایت کاهش آنها میشود.